Astrid Drent (1963)

Uiteenlopende emoties veroorzaken schilderijen in verschillende uitdrukkingsvormen.

 

Sinds mijn kindertijd heb ik getekend en aan het schilderen met olieverf heb ik als tiener gesnuffeld. Na een langere periode van creatieve onthouding kroop het bloed toch waar het gaan moet. Ik besloot een opleiding tot illustratief tekenaar te volgen. De opleiding werd met goed gevolg afgesloten.

 

Uiteindelijk vatte ik toch de moed een kunstacademie te gaan bezoeken. Het werd de Academie voor Schone Kunsten in Eeklo, België. 5 Jaar later en geslaagd  met grote onderscheiding,  besloot ik op eigen kracht verder te gaan en te ontdekken wat mijn creatieve toekomst voor mij in petto heeft.

 

Olieverf verschaft mij de mogelijkheid  “dik en vet” te schilderen en krachtig mijn ideeën tot uiting te brengen. Op een ander moment is een tere aanraking van de verf op het linnen al voldoende om voldoening te geven. Houtskool, grafiet en inkt, al dan niet in verschillende kleuren, hebben een volstrekt eigen uitdrukkingsvorm. Het gaat mij erom wat bij het momént past. Landschappen van eindeloze vlaktes. Dieren, dominant in beeld zodat hun kracht en karakter naar je toekomen. Strakke lijnen die spanning oproepen  en aquarelachtige beelden die luchtig over het netvlies glijden. Ik was verrast toen ze ontstonden, ik kan alleen maar hopen dat dit ook voor jou geldt.

 

Wil je zelf meer over schilderen of tekenen weten? Informeer naar de workshops of cursusdagen.

Voor meer informatie en inlichtingen kunt u  vrijblijvend mailen naar: colours@live.nl   of bellen naar: +31 671 796 425.

Veel plezier.